In een notendop

In detail

2. Avatar

Om een avatar te maken, is het ook eenvoudig (en gratis). Ga naar de pagina Mijn account en kies het tabblad Avatar.

• Je moet een voornaam en een naam voor je avatar kiezen. Dit hoeft niet je echte naam te zijn of dezelfde naam als je website account.
  • Voor nu kan het wachtwoord ook anders zijn. In een toekomst waarvan de nabijheid onzeker is, zal het wachtwoord van de site en avatar worden gesynchroniseerd.

3. Software (viewer)

De “viewer” is het equivalent van uw webbrowser voor 3D-werelden. Je kan elke kijker die compatibel is met OpenSim gebruiken om toegang te krijgen tot Speculoos. We raden Firestorm aan:

https://wiki.firestormviewer.org/doku.php?id=downloads#current_release_for_opensim

Speculoos toevoegen:

• Klik op de knop “Grid manager”
  • Klik op “Add New Grid” (een raster toevoegen)
    • Grid Naam: Speculoos
    • Inloggen URI: http://speculoos.world:8002/
  • Klik op ‘Get Grid Info’ (rastergegevens ophalen)
  • Klik op “Apply” en vervolgens op ‘OK’.
  • Voer voornaam, naam en wachtwoord in de vereiste velden in en zorg ervoor dat het geselecteerde raster Speculoos is en klik op “Connect” (verbinding).

Hypergrid

Als u al een account in een metavers die hypergrid links mogelijk maakt (zoals OSgrid, FrancoGrid, GermanGrid, enz.), kan u een bezoek aan ons, door het invoeren van het volgende adres in de “map”:

• speculoos.world:8002

of klikken op een van deze links:

Voorbeelden van alternatieve kijkers

(Het is al een tijdje geleden dat ik probeerde deze, geen garantie voor het resultaat):

• Singularity (Windows, Mac, Linux)
  • Imprudence (Windows, Mac, Linux)
  • Hippo viewer (Windows, Linux): Je vroeg je af waarom je overal nijlpaarden ziet? Voilà.
  • Voor de Second Life viewer, volg de moeizame instructies hier. Als we de moed hebben, maken we daar een pagina voor. Het lijkt mij dat Second Life niet langer toestaat om de kijker te gebruiken voor OpenSimulator, maar ik ben lui om te controleren meteen.