In een notendop

In detail

2. Avatar

Om een avatar te maken, is het ook eenvoudig (en gratis). Ga naar de pagina Mijn account en kies het tabblad Avatar.

• Je moet een voornaam en een naam voor je avatar kiezen. Dit is de naam die zal verschijnen aan andere gebruikers in de virtuele wereld. Dit hoeft niet je echte naam te zijn. Zodra de avatar is gemaakt, kan de naam niet meer worden gewijzigd.
  • Kies je startlook. U kunt het dan wijzigen en aanpassen zoals u wilt in de virtuele wereld.

3. Software (viewer)

De “viewer” is het equivalent van uw webbrowser voor 3D-werelden. Je kan elke kijker die compatibel is met OpenSim gebruiken om toegang te krijgen tot Speculoos. We raden Firestorm aan:

https://www.firestormviewer.org/os-operating-system/

Zorg ervoor dat u de “Opensim Only” versie te downloaden (niet de “SL Only”)

Voeg eerst Speculoos toe aan je kijker:

• Ga naar het menu ‘Viewer’ -> ‘Settings’ (of typ Ctrl-P)
    • Ga naar het tabblad “Grid Manager”.
    • voer in de sectie ‘Nieuw raster toevoegen’ in het vak Login URI in http://speculoos.world:8002/
  • Klik op “Apply” en vervolgens op ‘OK’.

Wanneer Speculoos wordt toegevoegd, kan u inloggen:

• Voer de voornaam en naam van je avatar in het vak ‘Username’ en je wachtwoord in het vak ‘Password’
  • Zorg ervoor dat het raster dat is geselecteerd in het menu ‘Grid’ Speculoos is
  • Klik op ‘Log In’ (aanmelden).

Hypergrid

Als je al een avatar op een ander grid hebt (zoals OSgrid, FrancoGrid, GermanGrid, enz.), kun je de onze bezoeken door het volgende adres in de “kaart” in te voeren:

• speculoos.world:8002

of klikken op een van deze links:

Voorbeelden van alternatieve kijkers

(Het is al een tijdje geleden dat ik probeerde deze, geen garantie voor het resultaat):

• Singularity (Windows, Mac, Linux)
  • Imprudence (Windows, Mac, Linux)
  • Hippo viewer (Windows, Linux): Je vroeg je af waarom je overal nijlpaarden ziet? Voilà.
  • Voor de Second Life viewer, volg de moeizame instructies hier. Als we de moed hebben, maken we daar een pagina voor. Het lijkt mij dat Second Life niet langer toestaat om de kijker te gebruiken voor OpenSimulator, maar ik ben lui om te controleren meteen.